תקנות עבודה בגובה - קורסי הסמכה



עבודה בגובה מאופיינת במעט סרבול ביחס לעבודה על פני הקרקע, כך שבמידה ומתרחשת נפילה בסופו של דבר, הרי שהתוצאות עשויות להיות הרות אסון. מסיבה זו בשנת 2008 פרסם משרד התמ"ת מספר תקנות עבודה בגובה שנועדו להגן על העובדים מפני פציעות קשות אלו. בשורות הקרובות נלמד אודות תקנות אלו ועל הקורס שמסמיך את העובדים לעבוד בתנאים ייחודיים אלו.

תקנות עבודה בגובה - למי זה רלבנטי?

התקנות שקבע משרד התמ"ת מסדירות את כל האמצעים והסיטואציות הקשורות לעבודה בגובה ועל מי חלה האחריות על שמירתן. בהיבט זה החובה על העמידה בתקנות חלה הן על העובד עצמו והן על מעסיקו בו זמנית. התקנות עצמן קובעות כי כל עבודה שמתבצעת בגובה של למעלה משני מטרים מעל קו המישור (מעל הקרקע או מעל בור למשל) מחייבת ביצוע ע"י עובד שעבר את ההסמכה לכך ויודע לשמור על כל כללי הבטיחות. מאחר ומדובר בגובה מינימאלי שאינו רב, הרי שלמעשה עובדים רבים מכלל האוכלוסייה מועסקים בתנאים אלו ומסכנים את חייהם, מאחר וכלל לא ידעו כי עליהם לשמור על אותן תקנות עבודה בגובה שקבעה המדינה. למעשה, כל מי שעובד על סולם מעל גובה זה או על פיגומים, מעליות, סלי הרמה ומנופים חייב לעבור את ההסמכה המתאימה לשם התחלת עבודתו ומכך ניתן להבין כי צבעים, עובדי בניין, שיפוצניקים, מתקיני מזגנים וכל בעלי המקצועות החופשיים חייבים להכיר את כל התקנות על בורים. 

קורס ההסמכה

כאמור, על מנת לשמור על תקנות העבודה בגובה, כל עובד שמועסק בתנאים אלו חייב לעבור את ההסמכה המתאימה. ההסמכה מועברת ע"י אחד מבתי הספר שאושרו לכך ע"י משרד התמ"ת והיא נערכת במתכונת של לימודים תיאורטיים ומעשיים גם יחד. ההסמכה קצרה במיוחד ולאחריה ניתן היתר מתאים לעובד להתחיל ולעבוד בגובה. במהלך הקורס נלמדות התקנות עצמן (מדובר בעשרות תקנות שונות) וכאשר הדבר מתארגן ע"י מקום העבודה, מושם דגש רב על הפעולה הספציפית שהעובד מבצע על מנת שיתמחה בה מבחינה בטיחותית (למשל, עבודה על פיגומים). העובדים לומדים מדוע כל כך חשוב לשמור על תקנות עבודה בגובה ועל הטכניקות והכלים השונים שעומדים לרשותם ושעל המעסיק לספק להם לשם שמירה על בטיחותם (מערכות הגנה, איבטוח, כלים לבלימת נפילה ועוד). יש לציין כי גם במידה ומדובר בעובדים זרים, עדיין ניתן להוציא את תעודת ההסמכה ולעבור את הקורס תוך שימוש במתורגמן שאושר לכך.

שכירת מלגזה - לאילו עסקים מומלץ לשכור מלגזה ומה כדאי לדעת, לפני שסוגרים עם חברת ההשכרה



בתור בעלי מחסן או מפעל, אתם בוודאי יודעים כמה קשה להסתדר בלי מלגזה, שמייעלת ומאיצה משמעותית את כל תהליך עבודה. הבשורות הטובות הן שאם בעבר הייתם חייבים לרכוש מלגזה, הרי שהיום קיימת אפשרות של שכירת מלגזה, מחברה המציעה השכרת מלגזות. 

למי מתאימה שכירת מלגזה?

  • לעסקים שאינם זקוקים למלגזה במשך כל ימות השנה. לדוגמה, עסקים שמקבלים סחורה באופן חד פעמי או באופן תקופתי. עסקים אלו אינם מעוניינים שבסיום העבודה, המלגזה שרכשו תעמוד מיותמת בצד, כאבן שאין לה הופכין.
  • לעסקים שאינם מעוניינים להתעסק עם תחזוקה שוטפת, שמצריכה מלגזה – ואולי אף עם תיקונים נלווים.
  • לעסקים שאינם מעוניינים ברכישת מלגזה, מתוך חשש שיאלצו למכור אותה בעתיד כמלגזה משומשת במחיר הפסד נמוך.

מעוניינים לשכור מלגזה? שימו לב לנקודות הבאות:

  • חשוב שתדעו כי נהיגה על מלגזה מצריכה רישיון נהיגה מיוחד (אפילו אם בכוונתכם לנהוג על המלגזה במחסן בלבד). רישיון הנהיגה הרגיל שלכם אינו מספיק.
  • כדי להוציא רישיון למלגזה, עליכם להיות מעל גיל 18, להנפיק "טופס ירוק" (רש"ל 18) בתחנה המתאימה, להיות בעלי רישיון נהיגה לרכב פרטי (מדרגה 02), או רישיון לטרקטורון (דרגה 01). בנוסף, תצטרכו לסיים בהצלחה קורס לימודי מלגזה שבסיומו תקבלו היתר 129, שיאפשר לכם להפעיל מלגזה שמשקלה עד 20 טון. בנוסף, עליכם לעבור מידי שנה קורס ריענון לנהלי בטיחות, הנמשך מספר שעות. במידה ואין לכם רישיון למלגזה, תוכלו לשכור מפעיל, מאותה חברה המשכירה לכם מלגזה – וכמובן שהמחיר יתייקר בהתאם.
  • לפני בחירת מלגזה, כדאי שתהיה לכם הערכה של משקל החפצים שברצונכם לשנע. במידה והמשקל נמוך מ-4 טון, בחרו במלגזת חשמל. במידה והמשקל גבוה מ-4 טון, בחרו במלגזת דיזל.
  • העריכו למשך כמה זמן תצטרכו את המלגזה. תוכלו לשכור אותה על בסיס שעתי, יומי, חודשי וכו' – הכל בהתאם לצרכים שלכם.
  • כדאי להיערך מראש למצבים בלתי צפויים. לכן, בדקו מול חברת ההשכרה מה קורה במקרים הבאים: במידה ועבודתכם תתעכב, מהו התעריף להארכת התקופה? במידה והמלגזה תינזק, האם חברת ההשכרה תתקן את התקלה? תוך כמה זמן מתחייבת חברה ההשכרה להגיע ולתקן את המלגזה? האם היא תספק לכם מלגזה חלופית במקרה של תקלה? מהן העלויות שתישאו בהן, במידה והנהג שלכם גרם לתקלה? חשוב לסכם הכל מראש ולעגן בחוזה. 

לסיום, אם אתם זקוקים למלגזה שתשנע עבורכם סחורה באופן חד פעמי או תקופתי, שכירת מלגזה היא הפתרון האידיאלי עבורכם – אבל מומלץ לבדוק את "האותיות הקטנות" מול חברת ההשכרה.

אילו משרות תוכלו למצוא כנהגים?



אם אתם אוהבים לשבת מאחורי ההגה ונהנים מעבודה עצמאית, למה שלא תלכו לעבוד בתור נהגים? צירפנו לכם כמה משרות שתוכלו למצוא בתור נהגים, בהתאם לסוג הרישיון הנדרש:

נהגים בעלי רישיון מסוג ב' - מלבד רישיון, נדרש גם ניסיון מקצועי קודם בנהיגה. נהגים אלו יכולים לעבוד בחברת הסעות כנהגי בוס, בחברות השכרת רכבים וליסינג בשינוע רכבים ממקום למקום, בחברת שליחויות בחלוקת דברי דואר/פריטים אחרים ועוד. עם זאת, אם אתם חולמים על רכב צמוד מטעם העבודה, כנראה שנאלץ לנפץ לכם את האשליות: ברוב במקרים, הרכב אינו נשאר עם הנהג בסיום יום העבודה.

נהגי משאיות סמי-טריילר ופול-טריילר – רישיון 04 – נהגים אלו נחשבים למבוקשים במיוחד בשוק. נהיגה על משאית סמי או פול טריילר מצריכה, מלבד רישיון מתאים, גם ניסיון רב שנים ויכולת נהיגה מעולה.

בתור נהגי סמי טריילר תוכלו לעבוד בהובלת מטענים כבדים, למיקומים שהם לרוב מרוחקים ובמשמרות שעלולות להגיע ל-12 שעות. לא תתבקשו להעמיס ולפרוק את הסחורה בעצמכם, שכן סחורה בסדר גודל כזה מצריכה מלגזה.

נהגים על רכב ציבורי – רישיון נהיגה על רכב ציבורי – עם רישיון מסוג זה, תוכלו לעבוד כנהגים בחברת הסעות פרטית או ציבורית, או בתור נהגי מונית.

נהגים בעלי רישיון על משאיות עד או מעל 12 טון – רישיון ג' – בישראל קיים ביקוש רב לנהגי משאיות. נהגים אלו יכולים לבחור מתוך מגוון תפקידים:

עוזרי נהג - בתחילת דרככם (ואם יתמזל מזלכם, שכן בחלק מהחברות ידרשו מכם ניסיון של שנה), תוכלו לעבוד כעוזרי נהג ולסייע לנהג בהכנסה ובפריקת סחורה, מה שמצריך מכם כושר גופני מעולה.

תפקידים נוספים המצריך כושר גופני מצוין הוא נהגי חלוקה – במסגרת התפקיד תתבקשו להעמיס סחורה, לשנע, לפרוק אותה וכו'. מי שצבר ניסיון והוא בעל יכולת ניהול, יוכל להתקדם לתפקיד של מנהל קו חלוקה, הכולל גביית כספים, מכירת מוצרים, הפקת חשבוניות ועוד.

ואן-סייל – מי מכם שניחן, מעבר ליכולת נהיגה, גם ביכולת שרותית ומכירתית, יוכל לעבוד בתור סוכן מכירות ולייצג את החברה שהוא עובד בה מול הלקוח. במסגרת תפקידו יוכל לבצע מכירות (וליהנות מאחוזים יפים), לגבות כספים, לקחת הזמנות ולעבוד מול נציגי השירות בחברה. 

מפעיל מלגזה – מותנה במעבר קורס מקצועי - כדי להוציא רישיון למלגזה, תצטרכו, בנוסף לדרישות נוספות, לסיים קורס מלגזה, שכן רישיון על טרקטור אינו מספיק. קיימת אפשרות לסיים את הקורס ביומיים מרוכזים.

בתור נהגי מלגזות תוכלו לעבוד במחסנים ובמפעלי ייצור ולשנע מטענים וסחורות ממקומות ומגבהים שונים. בדרך כלל, הנהיגה על מלגזה מתבצעת במקום סגור ובכך היא שונה מכל תפקידי הנהיגה האחרים.

לסיום, בתור נהגים מקצועיים ומנוסים, תוכלו ליהנות מגוון רחב של מקומות עבודה. בהצלחה!

שוקל להוציא רישיון לטרקטור? כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון


אם החלטת לעשות הסבת מקצוע ולהפוך לחקלאי - אתה וודאי חושב לעשות רישיון לטרקטור.

קבל את כל האינפורמציה החשובה שכדאי שתדע מראש על תהליך הוצאת הרישיון לטרקטור

בתחילת הדרך הרישיון שלך יהיה מוגבל

בששת החודשים הראשונים שמאז הוצאת הרישיון, אתה תהיה מוגבל בגודל ובמשקל של הטרקטור בו תוכל לנהוג. בחלוף התקופה הזו, יהיה לך רישיון ללא הגבלה שפירושו שתוכל לנהוג בכל טרקטור מכל סוג שהוא, כך שאפשרויות תעסוקה רבות יהיו פתוחות בפניך.

רישיון לטרקטור פירושו גם רישיון לטרקטורון!

אם יש לך רישיון לטרקטור, פירוש הדבר שאתה רשאי לנהוג גם בטרקטורון, כך שאגב הוצאת הרישיון אתה מרוויח תחום עניין חדש שיאפשר לך למלא את הפנאי שלך בתוכן. אתה תוכל לקנות טרקטורון, לצאת לשטח מתי שרק מתחשק ולהסתער על הטבע המהמם שמקיף אותך, שהגישה אליו היא לא נוחה עם כלי רכב פרטי רגיל. 

קריטריונים שתצטרך לעמוד בהם כדי להתקבל לקורס נהיגה

ישנם מספר תנאי סף שיהיה עליך לעמוד בהם כדי להוציא רישיון על טרקטור. הקריטריון הראשון הוא הגיל. רישיון לטרקטור ניתן לקבל רק מגיל 16 ואילך, אם כי את הלימודים ניתן להתחיל עוד קודם לכן.
קריטריון נוסף הוא הוכחת כשירות בריאותית. עליך להמציא אישור מרופא המשפחה לפיו אין לך בעיות רפואיות ואתה כשיר לנהוג בטרקטור. לבסוף, הקריטריון האחרון הוא מבחן ראייה אצל אופטומטריסט, שיעיד על כך שהראייה שלך תקינה.

תוכנית הלימודים מורכבת מפן מעשי ועיוני

תוכנית הלימודים של קורס נהיגה על טרקטור כוללת 36 שעות עיוניות, וזאת בהתבסס על דרישות משרד התחבורה. נושאים שיילמדו במסגרת החלק העיוני הם למשל: תפעול ותחזוקה של טרקטור, מבנה הטרקטור, הובלה נכונה וכן הלאה. המימד השני של הקורס הוא החלק המעשי, במסגרתו תידרש להפגין יכולת לנהוג  בטרקטור במשך 6 שיעורים מינימום, שאורכם כ-40 דקות. בתום שלב זה יהיה עליך לעבור טסט וכן מבחן תיאורטי, שהצלחה בהם היא תנאי בסיסי לקבלת הרישיון. 

ללמוד רק בבית ספר לנהיגה שיש לו מוניטין טוב

קיימים היום לא מעט בתי ספר המציעים תוכנית לימודים למעוניינים לעבור קורס נהיגה על טרקטור. כדי שתפיק את המירב מהלימודים שלך ותוכל לגשת לטסט כמה שיותר מהר, חשוב למצוא בית ספר לנהיגה שהוא מקצועי, שיש לו מוניטין, ששמעת עליו המלצות, ושיש סביבו באז. בקיצור, כדאי להשקיע זמן בבחירת מוסד הלימודים, ולא להירשם לבית הספר הראשון שמצאת באינטרנט.

רוצה לעשות רישיון לטרקטורון? טיפים למציאת בית ספר לנהיגה



החלטת לפנק את עצמך בטרקטורון חדש? רוצה להוציא רישיון לטרקטורון כדי שתוכל לצאת לשטח מתי שבא לך וקצת לברוח מהמציאות? כך תמצא בית ספר לנהיגה דרכו תוכל להוציא את הרישיון שאתה חולם עליו.

בקש המלצה מחברים

יש לך חברים טרקטורוניסטים? אל תשבור את הראש. התייעץ איתם היכן כדאי ללמוד ותן להם לספר לך דרך איזה בית ספר הם הוציאו רישיון. אם הם היו מבסוטים מתהליך הלימוד- אין סיבה שתשקע בחיפושים. התשובה נמצאת לך מתחת לאף.

וודא שלבית הספר יש מספיק ניסיון

אם לא הצלחת להשיג המלצה מחבר שאתה סומך עליו, התחל חיפושים עצמאיים. חשוב לשים דגש על הניסיון של בית הספר, לוודא שיש לו מוניטין, שמכירים אותו ושיש לו כמות מכובדת של בוגרים. 

התרשם ממידת הרצינות של המקום באמצעות אתר האינטרנט שלו

חשוב לבחור בית ספר לנהיגה אחרי שנכנסת לאתר שלו, הצצת בתכנים ובמבנה הקורס, קראת קצת המלצות של תלמידים שעברו תחת קורת הגג של בית הספר והתרשמת ממידת הרצינות שמאפיינת את האתר. במילים אחרות- אל תירשם לקורס נהיגה דרך בית ספר שנראה קיקיוני, שאף אחד לא שמע עליו ושהוא עשוי להיות לא רציני מספיק. 

בדוק שתוכנית המפגשים מתאימה ללו"ז שלך

רצוי לבדוק מראש את תוכנית הלימודים מבחינת שעות המפגשים. אם המפגשים מתקיימים בימים ובשעות שבהם אתה עובד, מן הסתם תצטרך למצוא בית ספר אחר. 

ברר מחירים

בהמשך לאמור קודם לכן, בדוק את המחירים. חשוב לבחור בית ספר לנהיגה שמציע מחירים שאינם חורגים באופן משמעותי (הן כלפי מעלה והן כלפי מטה) מן העלויות הממוצעות בשוק לקורס נהיגה על טרקטורון. זכור, שעלויות נמוכות מידי הרבה פעמים פירושן מוצר או שירות לא איכותי. 

ברר אם בית הספר פועל על פי דרישות החוק

על פי דרישות החוק, קורס טרקטורון, כמו קורס נהיגה בכלי רכב פרטי, אמור לכלול חלק עיוני (תיאוריה) וחלק מעשי. וודא שבית הספר אכן מציע תוכנית לימודים המורכבת משני הרבדים הללו, שכן אחרת, ייתכן מאוד שהמשמעות היא שהגעת לבית ספר רשלני, שאינו פועל על פי התקנים ודרישות החוק. 

שוחח עם אנשי הצוות של בית הספר

שווה להרים טלפון לבית הספר, להתעניין ולשאול שאלות, לשוחח עם אחד מאנשי הצוות ולבדוק כיצד הם מתייחסים אליך. חשוב שתרגיש בנוח עם המורים שלך, שתהיה אווירה נעימה ושיהיה לך כיף להגיע ללימודים.

רישיון לטרקטור - כל המידע למועמד

הטרקטור הינו כלי חקלאי במקורו, שנועד לבצע גרירה ועבודות מסוימות בפני שטח משתנים עד לקשים ביותר. רישיון לטרקטור מקנה לבעליו את היכולת החוקית להפעיל את כלי הרכב הפנטסטי הזה ולזכות באפשרות נוספת לפרנסה. כאן נפרט מעט יותר כיצד מוציאים את הרישיון הנכסף ובאלו תנאים על המועמד לעמוד.

רישיון טרקטור - התנאים המקדימים

הטרקטור הינו כלי עבודה גדול ומסיבי במיוחד אך מדהים לגלות כי ניתן להוציא רישיון נהיגה על גביו החל מגיל 16, כאשר ניתן להתחיל ללמוד כבר מגיל 15 (!). על מנת להתחיל ללמוד יש להוציא תעודת זהות, לבצע בדיקת עיניים בתחנה בה מגישים את הבקשה לרישיון (טופס רש"ל) ולהביא אישור מרופא המשפחה על בריאות תקינה. זה הכל! חשוב לציין כי במידה ומדובר בתלמיד מתחת לגיל 17, יש להחתים את ההורים על הסכמתם להוצאת הרישיון בטופס מיוחד אותו מקבלים במשרד הרישוי. 
 

לוח הזמנים להוצאת הרישיון

את רישיון הטרקטור שלכם תוציאו בשני שלבים עוקבים:

  • לימודי תיאוריה - בשלב זה לומדים אודות השליטה בטרקטור, עקרונות הנהיגה בו, כיצד הוא בנוי, לימודים עיוניים של משרד התחבורה, מושגים, תמרורים וכמובן - את כל נושא הבטיחות. בסוף שלב זה ניגשים למבחן התיאוריה של משרד הרישוי ועמידה בו בהצלחה שולחת את התלמידים לשלב השני והמעשי.
  • לימודים מעשיים - השלב המעשי מכין את התלמידים לקראת הטסט שנערך ע"י בוחן של משרד הרישוי. במהלך שלב זה מתנסים התלמידים בתפעול הטרקטור ולומדים לשלוט בו, לחבר אליו כלים נוספים (כגון עגלות) ולתחזק אותו נכון.

את הטסט ניתן לבצע לא מוקדם מגיל 16 כאשר תנאי מקדים נוסף הוא ביצוע 8 שיעורים לפחות של 40 דקות כל אחד עבור חסרי רישיון נהיגה ו- 6 שיעורים עבור בעלי רישיון B ומעלה.
 

מה מקנה הרישיון?

רישיון לטרקטור קרוי גם רישיון בדרגה 01 והדבר אומר כי תעודה זו מקנה לבעליה את הרשות לנהוג על מגוון כלי רכב לרבות טרקטור משא, טרקטורונים, מכונות נוספות הנעות על גבי זחל ועוד. יש לציין כי במידה ואין לבעל רישיון בדרגה 01 גם רישיון B לפחות (על רכב פרטי רגיל), הרי שחל עליו איסור ברור מלעלות על כבישים ציבוריים למעט חצייתם. הוא כן רשאי לנהוג בשטח ובכבישים פנימיים.

קורס מלגזה - האפשרויות השונות

 
מלגזה הינה כלי רב עוצמה שמסוגל לשאת משקלים עצומים ולעבור במקומות צרים ביותר. כל מי שמעוניין לזכות ברישיון לכלי שימושי זה חייב לעבור קורס מלגזה, קורס שניתן גם בתור ריענון עבור בעלי רישיון קיים. בשורות הקרובות נלמד על שני סוגי קורסים אלו.

קורס רישיון מלגזה
משרד התחבורה ומשרד התמ"ת קבעו את התוואי לתכנים של קורסי רישיון המלגזה הניתנים בבתי הספר השונים. הקורסים כוללים היבטים תיאורטיים ומעשיים שנועדו יחדיו לספק את התמונה השלמה עבור נהגי המלגזה העתידיים לגבי עקרונות הנהיגה והתפעול ברכב זה בצורה הבטוחה ביותר. לאחר הקורס עומדים התלמידים במבחן עיוני ולאחריו מבחן מעשי שבסיומו מוענקת התעודה הנכספת. קורס מלגזה להוצאת רישיון מתאים לכל אדם מעל גיל 18, בעל רישיון נהיגה 01 לפחות וטופס רש"ל חתום. חשוב לציין כי כיום רישיון לטרקטור אינו מהווה תחליף לרישיון על מלגזה ועל כל אדם שנוהג בכלי להחזיק ברישיון זה, לרבות עובדי מחסן ועובדים בשטחים חקלאיים.

קורס רענון
קורס אחר הקשור לנהיגה על מלגזה הוא קורס הרענון. על פי החוק, על כל נהג מלגזה לעבור קורס לרענון הנהיגה והידע התאורטי אחת לשנה כאשר אי עמידה בתנאי זה עשויה לפגוע בהמשך תוקפו החוקי של הרישיון. את הקורס מעבירים קציני בטיחות שהוסמכו לכך ע"י משרד התחבורה והוא נערך במתקנים ייעודיים שכוללים כיתות לימוד ומתקן אימונים לחלקים המעשיים. כל מקום עבודה חייב לדאוג לכך שנהגי המלגזה יעברו את הרענון ע"פ הוראות משרד התחבורה והתמ"ת כאשר דבר זה חשוב גם לשם שמירה על הבטיחות בשטחיהם.  ההדרכה כוללת למידת טכניקות חדשות של הרמה, מעבר על תקני הבטיחות, למידת חידושים שונים בתחום, למידה והפקת לקחים אודות תאונות שהתבצעו עם מלגזות ועוד.

זכרו כי המלגזה הינה כלי רכב רב עוצמה שיכול לגרום ללא מעט נזקים לגוף ולרכוש במידה והוא אינו מתופעל כהלכה. על כן התקשרו מראש עם בית ספר מוביל לנהיגה הן לשם הוצאת הרישיון והן לשם רענונו, ותזכו בכל הידע המקצועי והבטיחותי הדרוש.

קורס עזרה ראשונה - המידע המלא

עזרה ראשונה נועדה לסייע במצבי חירום רפואיים על מנת להציל חיים או למנוע התדרדרות נוספת, עד לבוא הכוחות המקצועיים. קורס עזרה ראשונה ניתן במסגרות רבות בתור חובה או לצרכי העשרה, וכאן נלמד מעט יותר אילו תכנים הוא כולל ולאילו קהלי יעד הוא מתאים בדיוק.

תכני הקורס

קיימים מספר קורסי עזרה ראשונה (לקהל יעד שונה) וההבדל ביניהם הוא בעומק הדברים המועברים בהם ע"פ הנושאים הבאים:

  • החייאות לאחר אובדן הכרה.
  • טיפול לאחר שאיפת עצם זר.
  • טיפול בדימום.
  • עקרונות הטיפול בכוויות.
  • טיפול בהתייבשות ומכת חום.
  • יסודות הקיבוע של שברים.
  • ועוד.

ישנם קורסים מעמיקים יותר ומעמיקים פחות וזאת בהתאם למשך הזמן שמוקצה לקורס וקהל היעד. 

מגוון קורסים להצלת חיים

באופן עקרוני, ניתן למצוא את קורסי העזרה הראשונה (לאנשים שהם אינם אנשי מקצוע) בהתאם לחלוקה הבאה:

  • קורסים בסיסיים - קורסים אלו מתאימים בתור הרחבה להורים או לאנשי חינוך שנמצאים רוב שעות יומם עם ילדים ובני נוער. ניתן למצוא את הקורסים במתכונתם המצומצמת ביותר על פני 4 שעות בלבד וכאלה ממושכים יותר, המתקיימים על פני יום מלא של 8 שעות. קורסים אלו נוגעים בעיקר בהחייאה, חבישות והתמודדות עם התייבשויות ומכות חום.
  • קורסי עובדים - משרד התמ"ת מחייב את הכשרתם של עובדים כך שידעו לפעול ברגעים של פציעות ומצבים מסכני חיים אחרים. גם בקטגוריה זו ניתן למצוא את קורסי ההעשרה הבסיסיים אך גם קורסים מורחבים יותר בני 12 שעות ומעלה שכוללים גם את הקניית הידע לשימוש בציוד החייאה (כגון דפיברילטור) ומסיכות חמצן.
  • קורסים לצוותים ייעודיים - קורס עזרה ראשונה שכזה מתאים מראש לצוותי עבודה שעובדים במקומות בעלי סיכון גבוה לפציעות או להתדרדרות רפואית כגון מצילים בבריכות שחייה, עובדי מפעלים, עובדים בבתי אבות ועוד. קורסים אלו כוללים שעות רבות של לימודי תיאוריה ותרגולים מעשיים כאשר ברוב המקרים ההתאמה של תכני הקורס הינה ספציפית לאופי העבודה ולצרכים.

כדאי מאוד להתקשר עם חברה שלה ניסיון רב ככל הניתן בהעברת תכנים של קורסי עזרה ראשונה ושהמדריכים יאופיינו באישיות נעימה, סבלנות ומקצועיות ללא פשרות בהתאם לקהל היעד.